Tiden snurrar på


Tjenare! :D

Ännu en helg har nu passerat och USA året närmar sig med stormsteg! Jag har också nu bestämt mig för att försöka leva mer i nuet än att längta efter nästa år men måste faktiskt erkänna att det är ganska svårt.

Jag står dessutom nu inför ett ganska stort dilemma/val, jag spelar ju fotboll i ett väldigt seriöst lag. Jag har inte kommit in än utan är på en slags prövotid och jag är inte säker på att jag vill komma in ens. De positiva sakerna med att börja i det laget är att det är ett bra lag. Jag kommer få möta Sveriges bästa junior lag och vi kommer träna på Sundsvalls bästa planer. Jag kommer få pengar av laget till skor och träningskläder (mellan 2000-5000kr). Jag har rätt många kompisar som spelar där och det är ett roligt gäng. De lite mindre positiva sakerna är att det tar upp grymt mycket tid. Som det ser ut nu kommer jag hem varje vardag runt halv 7 för att jag har fotboll direkt efter skolan. Fotbollen låser en från att göra en massa andra saker, har i princip ingen fritid på veckodagarna. Man kan inte heller bara ta ledigt en helg och dra upp till fjällen ifall vi har fotboll då. Jag skulle även vilja skaffa ett litet jobb så jag kan dra in lite pengar till sommaren men det finns ingen tid för det ifall jag stannar/börjar i det här laget. Jag skulle vilja åka på p&l eller tågluffa i sommar men vi har bara max 2 veckor ledigt då från fotbollen så det blir isf svårt(kan iofs lösa det genom att sluta med fotbollen lite tidigare innan USA resan, ska ju ändå sluta nån gång innan USA).

Om jag inte kommer med i det här laget eller väljer att inte börja så finns det ju andra lag jag kan spela med så jag kommer ju inte sluta spela för jag älskar ju sporten. Men det finns dock inget lag som är lika bra som detta.

Känns skönt att ha skrivit ner det här för det är verkligen något som tynger mig just nu. Får se om en månad hur det blir för då är allt bestämt.

(En bild på mig och joel från nyårs firandet)

Ha det bäst!

Ekonomiska Krisen

Hallå hallå!

Som ni förmodligen redan vet så är det stor ekonomisk kris i USA just nu och kriminaliteten bara växer.. Klyftorna ökar mellan de rika och fattiga och man vet inte när krisen ska ta slut.

Visserligen drabbas inte de som har rätt så gott ställt så mycket men tror ni att detta kommer påverka oss under de året vi är borta? Kommer familjerna vi bor hos ha det lite knapert eller kommer det bli "farligare" att leva där? Man har ju hört att det begås en hel del brott på de värst drabbade ställen tex Camden.

Däremot tror jag att tar man emot en utbytesstudent så har man det inte ekonomiskt dåligt men detta kanske även leder till att vissa familjer som tänkt ta emot utbytesstudenter avstår osv.

Ursäkta för jag är lite "överorolig" våra år borta i USA kommer nog gå jätte bra! :)

Ha de bra!
En bild på Camden (tagen från google, har även sett att denna bild är på fel camden :p alltså inte det camden jag nämde ovan men skit desamma)

SLEP-test

Hallå hallå!
Idag fick jag ett brev från explorius :)) Äntligen händer det något tänkte jag men det visade sig bara vara SLEP-testet... Visst är jag lite glad att någonting händer men känns lite tråkigt att det bara var de :P Men jag är glad ändå! Tänk, så nära som det är nu tills vi (alla utbytesstudenter) ska åka har det aldrig varit förut!! (:
Nu hoppas jag bara att testet går lätt!
Ha det bra allesammans!! :), (synd bara att en dag som denna ska förstöras av fitt-modo, va less man blir..)

En liten låt


Torrt på utbytesfronten...

Tjena tjena!

Just nu händer det inte mycket på utbytesfronten, min ansökan är godkänd även av den amerikanska organisationen och just nu letas det efter värdfamilj... Men det här har jag vetat i snart 2 månader.. jag antar att jag har kommit till "den stora väntan" fasen.

En spontan fråga bara:
Är det okej att puffa någon man inte är vän med på facebook?
Är inte det lite "stalkit"? Har märkt att man tydligen gör sånt nuförtiden. Asså jag är inte emot det utan jag bara undrar.. :)


Ha det bra!

Snappt inlägg!

Hallå hallå!


Igår hade jag en soft liten hemmafest med ett gäng kompisar och icke kompisar, i vilket fall så var det rätt så trevligt (inte super trevligt som det brukar kunna vara ibland). "Fester" är för mig en stund då jag verkligen mår bra och har det trevligt, en höjdpunkt helt enkelt, jag är övertygad om att det är bra många fler än jag som tycker det.

...Och då undrar jag ju hur det kommer bli borta i USA, av alla "utbytesbloggar" som jag läst så har jag inte hittat nån som varit ute och festat?? :o (tro inte jag är värsta alkisen nu bara för att jag haft ögonen öppna)
...Och precis som jag skrev ovan så är det ett tillfälle i vardagen som jag värderar högt... undra hur ett år skulle bli utan det och så får man höra från alla 18 åriga kompisar där hemma som är ute på krogen och lever sina liv. Visst dom får ju inte uppleva ett helt nytt land och en helt ny kultur men ändå... Är lite orolig bara :/
Avslutar inlägget med en grymt bra låt!

Van Wilder (den första filmen)

Ikväll såg jag denna film, visst det är inte direkt en high school film utan den handlar om en kille som går i college men jag sätter ändå filmen i samma genre. HÄR kan du läsa om vad den handlar om!
Mina förväntningar: Jag förväntade mig att filmen skulle vara ganska lik american pie och att den skulle handla om någon kille som gick high school/college. Inge jätte förväntningar men inga dåliga heller.

Vad jag tycker om filmen: Filmen ar lite smått töntig och enligt mig väldigt overklig. Killen det handlar om lever ett liv som jag tror det finns väldigt få andra som gör i hela världen om ens någon. Tycker därför att filmen känns billig då den inte ett dugg är verklighetstrogen. Jag tyckte det var en dussin film(sämre än american pie filmerna).

Slutsats: Filmen var inte alls nå speciell och den är ingen jag rekommenderar. Dock var den lite kul i mellanåt men all humör kändes mest billig. Känns inte som den speglar hur det är borta i USA och därför inge hjälpsam för oss som ska bli utbytesstudenter.

Easy A

Hallå hallå!
Har nu bestämt mig att jag ska ta och se en hel del amerikanska high school filmer i väntan på mitt utbytesår! :)
Ikväll såg jag denna lilla film, Easy A! Jag kommer tyvärr inte berätta vad filmen handlar om utan bara vad jag tycker om den. Så för er som vill veta vad den handlar om klicka här.
Förväntningar: Jag förväntade mig att filmen skulle ha en liten töntig kärleks historia på ett fantasi high school borta i USA som alla andra high school filmer har. Eftersom det handlar om en tjej så trodde jag att den skulle vara löjlig och flickig
Vad jag tycker: Filmen var inte alls flickig eller sliskig som denna gener brukar vara utan den var rätt så rolig och smart på något vis. Jag fick se en ny sida av high school som jag aldrig sett i filmer (behöver inte vara en verklig bild). Emma Stone som är huvudrollen var perfekt! Och sentimental som jag är så tycker jag att filmen var riktigt fin och hoppfull.
Slutsats: Filmen får av mig högsta möjliga poäng. Kan vara för att jag inte hade några förväntningar och att den överraska mig men kan även vara för att det är en underbart bra film.
OBSS!! Nu ska ni INTE ha för höga förväntningar bara för att jag gillade den utan gå in som att det är en helt vanlig film som kommer ni som vill se den nog att gilla den ;)
Peace out!

VideoBlogg eller Vlog eller vad man säger

Tja tja!
Här har jag ett litet videoinlägg! Gick lite åt helvete men kan vara kul för mig att i framtiden titta på det :)
Kan ju säga att det tog ett tag innan jag fick till någon video och det här blev resultatet...
Hahaha, nu när jag ser det här så inser jag hur dålig jag är på engelska :))

RSS 2.0