Virginia

Virginia är en stat som ligger på östkusten och enligt wikipedia bor det ca: 7.5 miljoner invånare där. Den är då rankad som 12:de största stat befolkningsmässigt och när man räknar befolkningstäthet så ligger den på 14:de plats. Eftersom det finns 50 stater och Virginia ligger så pass högt upp i listorna kan man konstatera att det bor rätt så mycket folk där.

 

Här nedan har dom rankat top 10 vilka stater som har den största median inkomsten:
På 8de plats kommer Virginia, med detta vill jag visa att många som bor där har det gott ställt har mycket pengar alltså.

 

Städer: Richmond är Virginias huvudstad och där bor det cirka 200 000 människor, Virginia Beach är dock den största staden som man kan jämföra i storlek som Göteborg (en halv miljon ungefär).

Så det finns inga maffiga städer just i Virginia men däremot så ligger staten nära Washington D.C så storstäder finns det ändå ganska nära.

 

Klimat: När det gäller klimatet så räknar jag med att det ska vara varmare där än i Sverige med tanke på de geografiska läget. Så sommaren lär vara längre vilket är ett plus!

 

Bonnighet”: (Att mäta bonnighet är ju väldigt svårt, kan förmodligen variera väldigt mycket inom staten men nu har jag kikat runt på nätet och bildat min egna uppfattning. Det jag också menar med ”bonnighet” är hur världs medveten man är och hur långt i utvecklingen man kommit) Det jag kommit fram till om Virginia är inte så mycket. Det är lite ovisst om detta. West Virginia som är grannstaten ska tydligen vara väldigt bonnig och då kan man ju anta att Virginia också ska vara det men med tanke på de höga inkomsterna som folket i staten har så tvivlar jag på att dom är så bonniga så jag bedömer Virgina som en 6 va 10 i bonnighet.

 

Fotbollen: När jag kollar på Boys 18 klassen på nationalsoccerranking.com hittar jag ett Virginia lag på 5de plats vilket verkar vara väldigt stort. Ett lag från Arlington. När jag kollar på samma hemsida fast på college rankingen så ligger Virginia etta! Alltså måste fotbollen vara stor i Virginia vilket är ett väldigt stort plus! :D

 

Det här är allt jag har skakat fram via internet om Virginia :) Kommentera gärna med era åsikter och säg eran uppfattningen om Virginia!

 


Delstats-information och funderingar

Hallå där! :DD

Jag har ju bestämt mig att jag ska göra mitt utbytesår i USA, men vart i USA är jag inte riktigt lika säker på...
Jag tänker nu framöver blogga om några intressanta delstater, det kommer vara blandat med fakta och fördomar från min sida :)
Saker jag tycker är viktigt i en stat:
-Det ska finnas stora städer (antingen i eller i närheten)
-Det ska vara snäppet varmare än i sverige (stort plus ifall det är sommar större delen av året)
-Folket ska inte vara alltför "bonniga"
-Fotboll ska vara relativt stort
De är mina "krav" när jag ska välja stat.

RSS 2.0